Zerdeçallı Süzme Mercimek Çorbası


Malzemeler:
1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet patates
1 adet kuru soğan
1 adet havuç
1 adet kereviz sapı
2 yemek kaşığı tereyağı
7 su bardağı su
1 tatlı kaşığı zerdaçal
Kaya tuzu



Yapılışı:
Patates, havuç ve soğan soyularak iri parçalara bölünür.

Mercimekleri bol su ile yıkayıp tencereye alın ve su, doğranmış sebzeler, kereviz sapı ve tuzu mercimeğe ekleyerek ocağın altını yakın.

Kaynamaya başladığında altını kısarak üzerinde kefini alın.

Kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirin.

Pişen çorbayı süzgeç yardımı ile dikkatlice başka bir tencereye süzün.

Süzgeçte kalan sebzeleri bir çatal yardımı ile ezip çorbaya ekleyin.

Tencereyi tekrar ocağa koyarak altını kısık ateşte açın.



Çorbaya zerdaçal ekleyip iyice karıştırın.

Başka bir tavada tereyağı hafifçe yakılarak çorbaya ekleyin.

Ocağın altı kapatılarak servis edin.

Afiyet olsun.



Zerdeçallı Süzme Mercimek Çorbası Zerdeçallı Süzme Mercimek Çorbası Reviewed by gastronotunmutfagi on Nisan 11, 2023 Rating: 5

Hiç yorum yok