Minik Alman Pastaları
Malzemeler:
1 kg
un
125 gr
margarin (yumuşak)
1 su
bardağı süt
3 adet yumurta
1
çay bardağı şeker
30 gr
yaş maya (veya 2 tatlı kaşığı kuru maya)
1
tatlı kaşığı kaya tuzu
Yarım
su bardağı ılık su
Yapılışı:
Ilık
su, süt, maya, şeker ve tuzu karıştırarak 1 saat bekletin.
Diğer
malzemeleri katıp iyice yoğurun.
Hamur 2 katına çıkana kadar mayalanması
için bekleyin.
Hamuru
merdane ile 1 parmak kalınlığında açıp (hamur çok ince olmasın) su bardağı
ile daireler kesin.
Kestiğiniz hamurları yağlanmış tepsiye dizip yarım
saat tepside mayalandırın.
Fırından çıkartıp soğuttuktan sonra ekmek bıçağı
ile ortasını kesin ve krema torbası ile (krema torbası yoksa buzdolabı
poşetinin ucunu kesip kullanabilirsiniz) kremasını doldurun.
Üzerine
elekle pudra şekeri eleyin.
Afiyet olsun.
Minik Alman Pastaları
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Ağustos 06, 2022
Rating:
Hiç yorum yok