Kaşarlı Bolu Simidi
Malzemeler:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Alabildiği kadar ılık su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı kekik
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 kase susam
1 paket kuru maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı kaya tuzu
Alabildiği kadar ılık su
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çorba kaşığı kekik
1 kase kaşar peyniri rendesi
1 kase susam
Yapılışı:
Karıştırma kabına 4 su bardağı un ve 1 paket kuru maya alıp toz şeker, tuz ve sıvı yağı ilave ederek alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun.
Hazırlanan hamuru 10 parçaya bölerek küçük küçük açın.
İç malzemesi için rendelenmiş kaşar, kekik ve kırmızı biberi karıştırıp açılan hamurların ortasına bu karışımı koyarak hamurları yuvarlayın.
Simit şekli vererek, önce suya sonra da susama bulayarak yağlanmış tepsiye dizip fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun.
Kaşarlı Bolu Simidi
Reviewed by gastronotunmutfagi
on
Aralık 20, 2022
Rating:

Hiç yorum yok